Ik ben geboren in Deventer, woon in Oegstgeest, ben getrouwd en vader van drie, inmiddels volwassen, kinderen. Mijn hobby is vooral sport, met name fietsen, zwemmen en zeilen. 

Mijn loopbaan ben ik begonnen bij de rijkspolitie waar ik bijna 6 jaar als een (Dorps)wijkagent met van alles te maken kreeg. Van ongevallen, inbraken en agressie tot nare incidenten. Het was een leerzame tijd waarin ik besefte hoe belangrijk contact met mensen is. Na die jaren heb ik een periode als persoonsbeveiliger bij de DKDB gewerkt en aansluitend bijna 25 jaar, als persoonsbeveiliger en manager bij Interseco, een commercieel bedrijf in beveiliging, advies, training en onderzoek. Ook gaf ik toen trainingen (communicatie, agressie, overval) en adviseerde, vooral vermogende klanten, over hun persoonlijke veiligheid. 

In 2015 ben ik voor mezelf begonnen als adviseur en trainer. Door het opgebouwde netwerk werk ik samen met andere gespecialiseerde bedrijven, die nodig zijn om een klant zo professioneel mogelijk tot dienst te zijn. 

De trainingen en workshops geef ik vanuit mijn eigen bedrijf maar ook in opdracht van andere bedrijven die mij inhuren.